donderdag 7 januari 2021

Goede voornemens

 

Update: het gaat goed met het travelling book. Ik kreeg een berichtje dat het boek was al onderweg naar de derde vriendin. Helaas bleken de brievenbussen nog op slot te zitten vanwege Oud en Nieuw, dus moest nog even bij de tweede vriendin blijven. Van de lezers hier gaat het boek alleen naar Marja. Omdat Marja voorlopig over de wereld zwerft, staat zij als laatste op de lijst, en moet Mieke het boek aan haar persoonlijk overhandigen.

Ja, en dan die goede voornemens, normaal ga ik helemaal los. Dan maak ik hele schema’s hoe ik het dit jaar helemaal anders ga doen en maak ik plannen op allerlei gebieden in december voor het nieuwe jaar. Dit jaar had ik een Amerikaans boek gekocht waarin je vragen kon beantwoorden. Ik vind het altijd wel leuk om schrijfoefeningen te doen. Het komt er alleen niet van om de schrijfoefeningen eindelijk te doen. Het komt er niet van een blog te schrijven. Ik kom bijna tot niets.

Om een of andere reden ben ik in een soort winterslaap terecht gekomen. Ik kom wel redelijk vroeg mijn bed uit, ( om zes uur) ga dan twee uur koffie zitten drinken. Dan moet ik wel eens in actie komen. In de vakantie ging ik dan wat schoonmaken en na de lunch een stadswandeling maken. Maar nu ga ik gewoon naar mijn werk. Ik kom thuis, maak avondeten en ben eigenlijk gewoon moe en kijk nog een halve film en ga weer slapen om 8 uur.  
Om plannen te gaan maken voor een heel jaar, daar heb ik echt geen zin in. Ik heb wel een paar dingen bedacht voor de maand januari.

Ik doe mee aan Dry January. De eerste week zit er al op.Ik heb een schema opgesteld dat ik iedere week een minuut langer op de cross trainer sta. Jawel, ik sta er nu al 6 minuten op terwijl ik met 5 minuten begon en ik wil aan het einde van de maand de 10 minuten halen.Ik heb nog een online cursus NLP liggen van 24 uur en die wil ik deze maand kijken. Alleen is het me wel in de eerste les duidelijk geworden dat dit echt een vaardigheid is die je klassikaal moet oefenen dus is het niet zo zinvol om dit online te volgen en te kijken hoe anderen hun zintuigelijke waarnemingen verbeteren. Maar dat mag de pret niet drukken.Goh, als ik dit zo opschrijf, lijkt het al heel wat. Kijk ik in februari wel of ik dit rijtje opnieuw moeten nemen als goed voornemen omdat ik in januari voornamelijk in bed heb gelegen of dat ik iets nieuws kan verzinnen voor februari.

 

15 opmerkingen:

 1. Dat vind ik ook zo fijn van dingen op een rijtje zetten: in mijn hoofd stelt het allemaal niks voor, maar eenmaal op een rijtje is het toch heel wat.
  Ik kreeg onlangs het boek Krachtdieren van Petra Stam en daarin las ik over de lessen van o.a. de bever. De valkuilen van de bever zijn: niet voor je geliefde doel(en) gaan, maar voor bijzaken. Ook de eekhoorn kent een vergelijkbare levensles, want de valkuil van de eekhoorn is: kennis verzamelen, maar geen tijd maken om ernaar te leven. Vond dat wel mooie lessen, moest er aan denken bij wat je schrijft over dat je bijna tot niets komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig, ik heb een boekje ‘De strategie van de eekhoorn’. Herkende mezelf in het flexibele maar chaotische eekhoorntje, dat overal eikeltjes begraaft en ideeën heeft liggen, maar vaak niet meer weet waar.

   Verwijderen
  2. Wat een leuk boek lijkt me dat van de Krachtdieren. Ik ben inderdaad een beetje een eekhoorn. Ik verzamel vooral boeken, maar kom er vaak niet toe ze te lezen. Nu ik niet naar de bibliotheek kan en niet naar de boekhandel is het een mooie gelegenheid de ongelezen boeken uit de kast te gaan lezen.

   Verwijderen
 2. Please visit
  (http://dradodalovetemple.com)
  (https://youtu.be/B279mkEo_C4)
  i am here to give testimony on how this powerful spell caster called Dr Adoda helped me to fix my relationship. i was heartbroken when my fiancee told me he is no longer interested in marrying me because he was having an affair with the other woman where he work. I cried and sobbed every day, until it got so bad that I reached out to the Internet for help, that was when i read a review about the great work of Dr Adoda, then i contacted him for help to get my lover back, he helped me cast a powerful (reconciliation love spell) and to my greatest surprise after 48 hours of doing the love spell my Fiancee came back on his knees begging me to forgive him We are now happily married and all thanks goes to Dr Adoda Wonders for helping me save my relationship you can contact Dr Adoda through his email address: adodalovespelltemple440@gmail.com or WHATSAPP him on+2348112825421

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijkbaar maakt Hana C. uit het geschrevene op dat je je relatie wilt fixen... Dat heb ik er niet echt uit opgemaakt.

  Wel veel herkenning, ik hou het ook bij een Droge Januari, en blogde eveneens over het houden van een winterslaap, met daarbij een foto van slapende hamsters. Aan een kant toevallig, maar eigenlijk ook wel begrijpelijk dat velen zich nu in standje winterslaap bevinden.

  Het wil nog niet erg vlotten met mijn voornemen om op informatie-dieet te gaan. Het nieuws is momenteel lastig te negeren, zullen we maar zeggen.

  Succes met je voornemens, ik wens je een mooi jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij ook een mooi jaar. Ja nadat ik mijn blog had geschreven, las ik bij jou dat je ook al had geschreven over een winterslaap. Maar het was ook zo donker en guur weer. Dan wil je gewoon in bed blijven. Het nieuws is wel erg nieuw de laatste week kunnen wel stellen. Toch zonde om dat na een jaartje te lezen en b.v. de bizon man geheel te hebben gemist.

   Verwijderen
  2. Ja, ik kon me ook niet bedwingen, er gebeurt gewoon teveel. Al kan die bizon-man me gestolen worden, wat een lul. Hij krijgt veel te veel aandacht, daar zal hij wel erg op kicken.
   Ik slaap nog steeds veel, en dan bevalt me prima. Zag trouwens later dat het bij mij op de foto slapende eekhoorns waren. Maar qua inspiratiebron maakt dat niet zo uit.

   Verwijderen
 4. Herkenbaar hoor. Ik schrijf aan het eind van het jaar altijd een brief aan mezelf die ik een jaar later open, met mijn goede voornemens en wensen. Vervolgens verberg ik die brief een jaar lang en ben ik een week later alweer vergeten wat die voornemens waren (of ik verdring ze, zoals afvallen), dus heel effectief is dat allemaal niet, maar zelfs daar had ik dit jaar geen puf voor. Ik kijk uit naar een vrije dag, maar als ik die dan heb verbruik ik al mijn energie om mezelf in actie proberen te krijgen. Ach, misschien hebben we het allemaal even nodig nu. Het is allemaal niet niks. Er borrelt bij mij wel weer een plan. Ik wens je een rustige januari en een mooi 2021!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Spannend dat er al weer een plan bij je borrelt. Ik zag ook dat je je blog van de verdubbeldame weer aan het gebruiken bent. En als ik de laatste tijd foto's van je zie, lijkt het dat je veel afgevallen bent.
  Maar rustig aan, dan verhogen we in februari het tempo een beetje en halen we glorieus de eindstreep van 2021.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er 20 kilo afgekregen, maar dat zijn dezelfde 20 kilo als twee jaar geleden. Zo gaat dat dan.

   Verwijderen
 6. Ja, leuk dat het borrelt! Maar ik zag geen recente activiteit op het blog van de Verdubbeldame. Daar zie ik nog steeds de foto's van toen wij kwamen couchsurfen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had wel mijn facebookpagina misbruikt om een actie van mijn buurvrouw te delen

   Verwijderen
 7. Mijn goede voornemen is weer veel te gaan fietsen, dus wie weet fietst ik dan weer eens naar Spanje met het boek

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey, lees je blog nu pas. Wat leuk dat ik het boek via Mieke persoonlijk ga krijgen. Begin april zijn we weer in Hollandia, is de planning......

  BeantwoordenVerwijderen