donderdag 14 januari 2021

De studerende eekhoorn

De vorige keer schreef ik dat ik nog een cursus NLP had liggen. Anita Willems merkte op dat ik haar aan het krachtdier eekhoorn, deed denken. Die verzamelen kennis zonder tijd te maken ernaar te leven.

Het klinkt ook wel vreemd dat, ik zomaar nog een cursus had liggen, maar ik zal het even uitleggen. Ik kon via Social Deal bij Interplein een jaar toegang krijgen op hun cursussen, voor geloof ik € 29. Er zat ook een cursus dashboards maken voor Excel en het leek mij wel zinnig voor mijn werk om mij daar in te verdiepen. Maar toen ik betaald had, bleek dat je een profiel moest kiezen. Excel leek mij toch wat saai en ik koos het gezondheidsprofiel. Dat leek mij wel zinvol met mijn overgewicht. Toen kreeg ik dus dit aanbod:

 CURSUS:Communication Skills for Managers training Gezondheidstips in en rond het huis Angst en paniekaanvallen Relaties Mindfulness en Meditatie Communicatie training Verslavingen - diverse trainingen Depressie cursus Leer omgaan met sociale beperkingen Hoogsensitief (HSP) cursus - video's en E-books Make Up en Gezonde huid Het syndroom van Charles Bonnet Gezonde vrouwen Chronische ziektes bij kinderen en jongeren Aambeien cursus Fitness voor het hele gezin Nutrition course/ Voeding cursus Yoga - Full Course Package Peuters en Kleuters cursus Quit Smoking course Healthy Children Slapen - Gezond Slapen & Slaapstoornissen Sleep Disorders Life Management - Diverse trainingen Alcohol - Minder drinken / Cutting back cursus ADHD Financieel Gezond - Hoe kan ik zorgeloos leven? Kinderen Basisschool Ontwikkeling na de geboorte & puberteit Zwangerschap van conceptie tot kraambed Alles over Hooikoorts en Astma Alles over Astma Stress aanpakken Opvoedvaardigheden cursus Alles over diabetes type 2 Coronavirus, Griep, Verkoudheid, Keelpijn, Hooikoorts en het immuunsysteem Alles over Gezonde huisdieren Meditatie cursus Kinderziektes en infectieziektes Maag/darmproblemen en diverse aandoeningen Alles over Straling Ongevallen in en om het huis Alles over haar, thuis knippen en haaruitval Stop Pesten - Op het Werk en op School NLP - Neuro-Linguïstisch Programmeren Alles over Cholesterol en hart Gezond 100 worden: Hoe ga ik veroudering tegen? Eetstoornissen cursus Cursus gezonde kinderen Voedingstips & recepten moeilijkheidsniveau 1 Wat is gezonde voeding? - moeilijkheidsniveau 3 Assertiviteit Gespreksvaardigheden - voor leidinggevenden Je concentratie verbeteren Spirituality and life coach videos and E-book Health & Fitness course Stoppen met Roken cursus Burn-out cursus Reducing Alchohol Fibromyalgie - chronische pijn Hypnose cursus Alles over Gezonde darmen Hardlopen cursus Juices & Smoothies course Metabolism course Alles over Migraine Alles over Essentiële oliën Reduce stress with the Breathe Energie/Energy Hoe verklein je de kans op kanker met gezonde voeding? Coaching course How to get more authority? Huiselijk geweld Dating & Relaties Kinderveiligheid Boost Your Productivity Freedom in Forgiveness How to Become Irrestible and get Authority Hoe Verbeter Ik mijn Innerlijke Kracht Child Safety Hoe krijg ik meer innerlijke rust? Hoe word ik beter gehoord? Geestkrachtbeheersing Smartphone en Internet Training voor Senioren Hoe krijg ik de macht over mijn eigen leven? Hoe krijg ik een weerbare geest? ]

 

Ik heb een paar cursussen bekeken, maar laten we zeggen: het niveau is niet altijd even hoog.

De cursus NLP wil ik echt wel doen. Het is echter een jaren 70 video van niet al te beste kwaliteit. De deelnemers lijken op de cast van Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer. En de look-a-like van Martin Brozius geeft de cursus. Maar ik kan nog tot eind mei inloggen op Interplein, dus ik sla mij vast wel dapper door de cursus heen of ik geef roemloos op.Wat ik wel trouw volg zijn mijn cursusavonden via Zoom bij de School of Life over filosofie. Het is erg interessant en Lammert Kamphuis kan het heel beeldend en boeiend brengen. Helaas zijn er nog maar 3 lessen.

 Ik heb mij dan ook al opgegeven voor een nieuwe cursus bij de School of Life: online boekenclub. Zes schrijvers bespreken dan hun lievelingsboek, en het is de bedoeling dat je dat boek dan zelf ook al hebt gelezen. Iedere maand één boek, dus ik ben een half jaar zoet met deze cursus vanaf maart.  Daar heb ik veel meer zin dan laten we zeggen : Wat is gezonde voeding moeilijkheidsniveau 3. Of zien jullie in het bovenstaande aanbod een interessante cursus waarvan je zegt: Die zou je nu echt eens moeten bekijken?

6 opmerkingen:

 1. Haha, NLP-les van Martin Brozius... dan krijg je toch de slappe lach!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe krijgen ze het voor elkaar, zo'n ouderwetse look. Lijkt me wel heerlijk nostalgisch. Die cursuslijst gaat echt van de hak op de tak. Er is zelfs al een coronacursus, dan staat dan wel in schril contract tot die jaren 70 cursus. Sommige staan wel raar op je cv. Een cursus Aambeien bijvoorbeeld. En wat zou Geestkrachtbeheersing zijn, ga je dan lepels buigen met je denkvermogen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je trouwens voor geks gedaan met je letters en die witte balken erachter..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja het is wat gek met de tekst. Ik denk door de kopie van de cursussen. Want ik heb ze niet overgetypt maar gewwon gekopieerd. Ik ga eens kijken wat de cursus geestkracht inhoud. Daar kom ik op terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gratis tip: als je gekopieerde tekst eerst in 'kladblok' plakt gaat alle opmaak er uit.

   Verwijderen
 5. Haha, NLP, ja ontstaan in de jaren 70. Ik liep ooit bij een psycholoog die het toepaste in mijn behandeling. Met mijn verstand begreep ik het principe. Maar mijn gevoel hobbelde de andere kant op. Ach, het is toch nog goed gekomen..

  BeantwoordenVerwijderen