vrijdag 23 oktober 2020

De wandelende accountant

 

Jij bent echt wel wat meer dan een wandelende accountant, Dit zei mijn zus naar aanleiding van mijn blog laatst over de retraite. Ook vond ze het vreemd dat ik, nooit een blog over geld schrijf.

Dat heb ik wel gedaan, toen ik een eigen accountantskantoor had, schreef ik een tijdje iedere week een financieel stukje. Waarschijnlijk omdat ik dit associeerde met werk en dit blog met vrije tijd, schrijf ik hier niet over geld.

Maar vandaag komt er verandering in.

Mijn zus heeft mij een cursus financiële wetenswaardigheden gestuurd, waarvan ik er enkele met jullie zal delen.

Pablo Escabar was zo rijk dat hij per jaar € 2.500,-- aan elastiekjes uitgaf om zijn bankbiljetten bij elkaar te houden. Hij had ook last van ratten in zijn pakhuis, die aten per jaar een miljoen aan bankbiljetten op.
Bij de ontvoering van Freddy Heineken eisten de ontvoerders 35 miljoen losgeld. Ze hadden namelijk uitgerekend dat dit het maximum bedrag aan bankbiljetten was, dat ze konden tillen. Het losgeld moest in 5 zakken van 80 kilo kunnen.

 

Kijk, dit soort dingen vertellen ze je gewoon niet op de universiteit. Een gemis!

Deze week zijn er trouwens 2 webinairs te volgen bij Brand New Day. Dat is misschien wel aardig om te volgen.
Webinar 1: Belasting besparen
Heel veel Nederlanders betalen ongemerkt te veel belasting. En hoewel dat belastinggeld natuurlijk een prima bestemming krijgt, is het veel leuker om het in eigen zak te houden. Daarom vullen we op donderdag 29 oktober om 20:00 uur een webinar van een half uurtje met belastingtips. Dat doen we samen met financieel adviseur Paul Robbe, die dan trouwens ook uitlegt waarom zelf beleggen en sparen in de toekomst steeds belangrijker wordt. Benieuwd?

https://brandnewday.webinargeek.com/kunt-u-nog-iets-slims-doen-om-belasting-te-besparen

Webinar 2: Financiële vrijheid
Dat klinkt lekker. Maar wat is dat nu precies, financiële vrijheid? En welke keuzes moet je als jongere van nu maken om later financieel vrij te zijn? Dat bespreken we op woensdag 28 oktober om 20:00 uur in een half uurtje met Suzanne van Duijn van [www.vrijemeid.nl]vrijemeid.nl. Suzanne werkt al jaren locatie-onafhankelijk en schreef een boek, gaf een Ted Talk en blogt dagelijks over (financiële) vrijheid.

https://brandnewday.webinargeek.com/de-voordelen-van-vroeg-beginnen-met-je-pensioen

 

 Het is trouwens een hele nette club, die weinig kosten in rekening brengt. En nee, ik heb er geen aandelen in, en krijg niet betaald voor deze aanprijzing.

 

 

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke weetjes! Fijn dat je nu toch over geld schrijft.:-) Ik kwam pas ook interessant nieuws tegen over een miljonair (miljardair) die al zijn geld had weggegeven en nu platzak was.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Interessant! ik ga kijken bij de Webinars. Hartelijk dank!

    BeantwoordenVerwijderen