maandag 1 juni 2020

De 1e ronde


Vandaag 1 juni gaat de lockdown een beetje van het slot. Restaurants, musea en theaters gaan weer open.  En ik heb voor allemaal reserveringen gemaakt deze maand. Ik ga naar het Kunstmuseum, Gem en het Stedelijk. 2 x lunchen en een keer naar de Rundfunk in de bioscoop. Ik ken Rundfunk niet, maar het lijkt me wel leuk, dus het wordt een verassing. En naar het Nationaal Toneel.  Want het mag weer.

In maart schreef ik nog dat ik eerst helemaal geen zin had in 2 maanden lockdown, maar toen met plannetjes kwam om deze periode goed door te komen. En dat is goed gelukt.
Je leest veel over mensen die het na de lockdown helemaal anders gaan aanpakken. Maar ik wil eigenlijk op de oude voet verder. Een paar dingen zullen wel blijven.

De afgelopen tijd ben ik vrijwel niet met het openbaar vervoer gegaan. Het was niet noodzakelijk, dus ik pakte de fiets. Ik heb hele lange fietstochten gemaakt. Het voordeel hiervan is dat ik nu veel gemakkelijker fiets. En dat wil ik erin houden. Ook heb ik mijn 1e auto gekocht. Collega’s willen niet meer dat ik met hun meerijd naar klanten ivm de anderhalve meter. Dus eindelijk de stap gezet en zelf een auto gekocht.

En ik heb net als de rest van Nederland mijn huis opgeruimd. Ja, ook dat rommelhok onder de trap, het gereedschap en de schuur. En daar ben ik heel blij mee. Alles ook een keer goed gepoetst. 

Bij het opruimen kwam ik ook een oude inktcartridge tegen. De printer was van mijn werk, maar was niet meer zo goed dus ik mocht hem mee naar huis nemen en de reserve inkt ook. Alleen kreeg ik het ding niet aan de praat, dus mijn zwager nam hem mee voor de knutselhoek voor kinderen met downsyndroom. Maar de inkt bleef achter. Het had geen zin om de inkt naar de kringloop te brengen, want de kans dat daar iemand komt die toevallig net deze printer heeft leek mij vrijwel uitgesloten. Weggooien vond ik zonde, want nieuw kost het € 140,-- euro. 

Dus vanmorgen maar eens een advertentie op marktplaats gezet met een foto en een vraagprijs van 
€ 25,-. Na een kwartier ging de telefoon. Het was meteen verkocht. Ik begreep dat ik wellicht te weinig had gevraagd, maar wie wil er nu tweedehands inkt? Ik zette de advertentie op gereserveerd. Even later kreeg ik nog een mailtje van iemand die ook de inkt wou hebben vertelde dat ik te weinig had gevraagd en er € 75,- voor bood, als de eerste koper niet thuis zou geven. Het was wel een aardig mailtje dus ik schreef een mail terug dat ik blij was ervan af te zijn en het pakketje al voor verzending klaar had staan. Daarop kreeg ik een mail terug. Ik vond het heel grappig, hier is ie:Bedankt voor uw mail.
Uiteraard is de koper een handelaar.
Geen particulier die zo’n laserprinter thuis heeft staan.
Maar juist omdat het een handelaar is vind ik dat hij een nette prijs moet bieden.
Geen misbruik maken van een te lage vraagprijs.
(Geen idee wat uw prijs was…die staat niet meer op Marktplaats)
Dat u allang blij bent er vanaf te zijn…..daarmee probeert u uw eigen geweten te sussen.
U heeft die toner te snel en te goedkoop weggedaan.
Het woord “verkopen” is kennelijk niet eens op zijn plaats.
Sinterklaas is pas op 5 december..en een extraatje is altijd welkom in deze tijden lijkt me…
Als die toner in de weg stond en geld niet belangrijk is…waarom dan niet meteen weggegooid?
Dat gaat nog sneller…

Dat iemand op een zonnige pinksterdag de tijd neemt om mij een mail te sturen over iets wat hij niet gaat krijgen verbaast me. Maar ik vind het juist leuk dat er koopjes te vinden zijn op marktplaats. En iemand die met Pinksteren om 8.00 s’ morgens al zit te handelen, mag er ook wat aan verdienen. Nu blijf ik over met de vraag wat ik met de € 25,- ga doen. Want het is eigenlijk geld van kantoor, dus ik denk dat ik morgen maar eens moet gaan trakteren op ijs.


2 opmerkingen:

 1. Haha, wat een bemoeial. Sommige mensen snappen het echt niet hè, als je dingen gratis of voor weinig geld weggeeft. Wij hebben natuurlijk al wat Geefmaanden achter de rug. Wij weten dat het wél elke dag Sinterklaas is. Ik denk ook altijd maar, 'weg is weg', en je maakt er iemand blij mee, voor mijn part iemand die het doorverkoopt, moet hij weten.

  Wat een boel fijne uitjes heb je om naar uit te kijken! Ik heb ook meteen gereserveerd voor banen zwemmen, outdoor Body Pump en de kapper, zodra het kon. Ik denk dat er bij mij ook misschien maar een paar dingen écht veranderd zijn. Net als jij minder met het OV, meer wandelen en fietsen. Meer lokaal shoppen, minder vaak naar de supermarkt,vaker de rust en stilte opzoeken, meer genieten van de vroege ochtend. Ik hoop dat ik die veranderingen vast kan houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Naam: ....... Zalina Diato
  Beroep ....... Directeur
  Leningbedrag Ontvangen ... € 6,4 miljoen
  Rentevoet ..... 1%
  Lening bedrijf ...... AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM
  E-mail ..... aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Mijn naam is zalina uit Azië, ik woon hier in Linz, ik ben een grote investeerder in onroerend goed, ik ben getrouwd met een slechte man die alles heeft vernietigd dat ik heb gewerkt en voor 31 jaar heb gebouwd. Hij bracht me bankschuld en ik kon niet betalen, mijn eigendommen aan zee werden gesiez ik benaderde veel banken en geen bank stond klaar om me een lening te geven omdat ik een slechte krediet kreeg, ik dank ALLAH voor het beëindigen van mijn verdriet door AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM.Ik las een paar dagen geleden een zakelijk tijdschrift toen ik veel getuigenissen tegenkwam over het gerenommeerde leningsbedrijf dat mensen in schulden helpt en leningen verstrekt voor investeringen zonder stress zoals de commerciële banken. Ik nam de e-mail en solliciteerde, hoewel ik een grapje vond toen ik mijn lening op mijn rekening kreeg. AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM gaf me (€ 6,4 miljoen), tegen een rentetarief van 1%, ik wil iedereen die een legitieme leningfirma wil, adviseren om contact op te nemen met AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM die 100% Geniue biedt en lening garandeert. Ik heb begon mijn schuld te betalen en mijn bedrijf nieuw leven in te blazen.

  Solliciteer op: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen