woensdag 20 mei 2020

Levensmotto


Vorige week zaterdag ben ik naar de Kleine Komedie gegaan naar een voorstelling Een Antwoord op alle vragen. De ondertitel was, welkom in je eigen huiskamer. Het was natuurlijk online, je kon vooraf je vraag insturen en in de voorstelling werden de vragen beantwoord.Mijn vraag was natuurlijk mijn stokpaardje: wat is je levensmotto. Het levensmotto van Laura van Dolron was, dit hier nu. Eerst komt het leven, dan het motto.
Dat is natuurlijk mooi, en het is goed om in het moment te leven, maar het is niet erg richtinggevend.
Mijn levensmotto is: Wees dankbaar. Ook niet zo richtinggevend eigenlijk. Maar daarnaast heb ik nog een levensmissie waarin ik beschrijf wat voor rollen wil vervullen in mijn leven. In mijn biebje vond ik deze week een boek waarin uitgelegd wordt hoe je een levensmissie schrijft: Ik, gezond egocentrisme, meer effectiviteit. Ik heb mijn missie al geschreven, maar als je het boek wilt lezen mail me dan op dezinkendesurfer@gmail.com. Dan stuur ik het boek naar je op. ( dit kan maar bij 1 x, want ik heb maar 1 boek, dus wie het eerst komt krijgt het)Zelf ga ik nog een stapje verder. In mijn levensmissie behandel ik 8 rollen die ik wil vervullen en daarnaast maak ik een begroting waarin ik geld vrijmaak voor het vervullen van deze 8 rollen. Als ik dit aan mensen vertel dan zeggen ze vaak: maar ik geef niet zoveel geld uit, dus dat heeft voor mij geen zin. Dat is nu ook juist mijn probleem, ik geef niet zoveel geld uit. Maar als je in je missie schrijft dat je Rak daden wil doen om andere mensen een goede dag te bezorgen, helpt het als je een maandelijks budget hebt en kijkt of je het wel uitgeeft aan Rak daden. Anders blijft het maar een beetje bij loze woorden. Hoewel er genoeg goeds te doen is wat geen cent hoeft te kosten, is het ook wel leuk om te zien dat een deel van je geld goed besteed wordt.

En jullie, hebben jullie een levensmotto?2 opmerkingen:

  1. Als de moed in je schoenen zakt ga dan eens op je kop staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, geweldige quote van die frikandel. En wat een leuk idee van die interactieve online voorstelling.
    Je hebt al eens eerder geschreven over die levensmissie. Slim, hoe je een manier hebt gevonden om jezelf aan je goede intenties te houden.

    BeantwoordenVerwijderen