zaterdag 1 april 2017

Dropping van de tuinkabouter

t
Ik was gisteren bij mijn moeder en het ging niet zo goed met haar. De wijkverpleging had de huisarts gevraagd een huisbezoek te doen. Omdat ik er toch was, bleef ik op huisarts wachten. De huisarts kwam en keek bedenkelijk en ging met het ziekenhuis bellen om te vragen of zij het over wilden nemen. Mijn moeder mocht naar het ziekenhusi komen, maar ik moest haar dan wel even brengen. Nu was ik op de fiets. Het ziekenhuis is toch zo’n drie kwartier fietsen met mijn moeder achterop, dus ik heb maar een taxi gebeld. In het ziekenhuis werden allemaal testen met mijn moeder gedaan en tussen de bedrijven door zat ik op een stoel te wachten in een kamertje. Dus ik ging een beetje op mijn telefoon kijken. Ik schok, ik werd genoemd in een bericht op Facebook.

Marije Braakman schreef:
De zinkende surfer heeft al sinds 2015 het voornemen om tuinkabouters te droppen, iak zocht het even terug op haar blog: "1. Koop een tuinkabouter en plaats hem in iemands voortuin. ( Ben vandaag meteen naar een tuincentrum gegaan voor een tuinkabouter, maar ze zijn best duur, en erg lelijk. Dus hoewel ik dit een super actie vind die ik echt wil uitvoeren, wacht ik nog even tot ik een tuinkabouter in de aanbieding vind die er wel mee doorkan)" En ik zie dat ze hem vorig jaar ook weer noemde..

Nu zijn die tuinkabouters dus in de aanbieding en ik blijk indruk te hebben gemaakt met mijn voornemen dus ik word er nu aan herinnert dit eens uit te gaan voeren.

De interesse voor tuinkabouters komt eigenlijk door de film Amelie

. Een franse film over een jonge vrouw die zich met niemand bemoeit. Maar dan vindt zij in de muur van haar huis een oud doosje met de schatten van een jongetje die ze daar in heeft bewaard. Zij besluit het doosje bij de eigenaar terug te brengen en als die daar blij mee is dan zal zij zich in het vervolg met de levens van anderen gaan bemoeien.
Een van die levens is het leven van haar vader. Hij heeft altijd de wens te reizen maar doet dit niet. 


Amelie ontvoert de tuinkabouter van haar vader en geeft die mee aan een stewardess. De stewardess neemt foto;s van de tuinkabouter bij het Vrijheidsbeeld in Amerika, de Chinese muur en meer van deze plaatsen en stuurt deze naar de vader op.


 De vader kan het niet uitstaan dat de tuinkabouter doet wat hij steeds uitstelt en als de tuinkabouter weer thuiskomt, gaat de vader eindelijk op reis.

Een tijdje nadat deze film is uitgekomen is er in een bos in Frankrijk een hele groep tuinkabouters in een bos gevonden. Zij waren uit tuinen ontvoert en naar deze plaats in het bos gebracht door het tuinkabouter bevrijdings front. Ook in Nederland zijn ze actief.



Maar dit even terzijde, als achtergrond informatie. Het is natuurlijk duidelijk dat ik om nog enigszins geloofwaardig wil blijven meteen tot actie moest overgaan. Gisteren was ik dan met mijn moeder in het ziekenhuis maar vandaag had ik geen goede smoes.
Dus ik heb er een gekocht en ben er een huis voor gaan zoeken.
Het was best een aardige tuinkabouter


En ik ging op zoek naar een mooie tuin voor mijn tuinkabouter.
Ik vond een tuin die wel wat vrolijkheid kon gebruiken.


Maar ik was bang dat mijn tuinkabouter hier depressief  zou worden. Ik werd al triest toen ik langs deze tuin liep met al die tegels. ( Hoewel ik de foto roteer, komt hij toch op de zijkant terecht dus even je computer draaien)

Daarna zag ik een tuin waar mijn tuinkabouter zich goed zou kunnen verstoppen, maar niemand zou ooit weten dat er een tuinkabouter in de tuin was gedropt. ( zie vorige opmerking.)


Eindelijk vond ik een ideale tuin voor mijn kabouter.

 Een tuin met veel kunst bloemen, dus het hele jaar pret. En met zilverkleurige stenen. Ik denk dat de eigenaren het leuk zullen vinden dat er een tuinkabouter is aangewaaid. Mijn tuinkabouter heeft een goed thuis. En ik weer iets van mijn to-do lijstje uit 2015 afvinken.


6 opmerkingen:

  1. Hee, wat een mooie actie. Amélie is een van mijn lievelingsfilms, een bron van inspiratie als ik Random Acts of Kindness doe, al deed Amélie natuurlijk ook Random Acts of Naughtyness, misschien moeten we daar ook maar eens een maand aan wijden... :-)

    Heel veel sterkte met je moeder. Ik hoop dat het beter gaat inmiddels?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is er trouwens met je lay-out aan de hand? Waarschijnlijk staat de markeerstift aan?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben na een maandje weer op bezoek gegaan bij mijn tuinkabouter, en hij stond nog steeds op zijn stekkie. Ik denk dat dit betekend dat de eigenaren blij zijn met zijn komst. En hij zag er inderdaad happy uit.
    Verder kent de blogwereld, vele vragen voor mij: waarom die witte tekst, waarom roteren foto's ect. Maar omdat ik dit niet professioneel doe, laat ik het lekker zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. The content of your blog is exactly what I needed, I like your blog, I sincerely hope that your blog a rapid increase in traffic density, which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
    ตารางคะแนน

    BeantwoordenVerwijderen