donderdag 9 januari 2014

De eerst minimaweek zit erop !


Nu ja, de eerste minimaweek zit erop en het is niet echt zo verlopen als ik gepland had. Het was wel een lange week want hij duurde 10 dagen voor mij omdat mijn huishoudgeldweek op vrijdag begint.
In plaats van de beoogde € 2,- heb ik € 25,- uitgegeven. Ja, ik vind het ook wel fijn om iedere dag iets te kopen merk ik. Maar, ik heb ook wel wat geleerd. Toen de folder met Hamster aanbiedingen van de Appie in de bus viel ( ja, ik heb een ja/ja sticker) dacht ik: waarom ik, waarom nu, net nu ik  aan het minimaliseren ben en geen voorraden kan inslaan. Maar bij zorgvuldige bestudering van deze fantastische aanbiedingen blijkt dat ze helemaal niet zo voordelig zijn. Als je uitgaat van je eigen plan en b.v. aardappels met diepvriesspinazie en een eitje wilt eten dan ben je veel voordeliger uit dan de schnitzel met rösti rondjes en ijsbergsla te kiezen die in de aanbieding zijn. Ik moet zeggen dat ik hier voorheen nogal eens ingestonken ben, want ik maak mijn boodschappenlijstje altijd aan de hand van de aanbiedingen. Maar het blijkt dat je veel beter je eigen plan kunt trekken.
Maar ik zag ook iets anders in de folders. Bij de Hoogvliet verkopen ze koffie voor € 0.88 voor 250 gr. Ik heb deze koffie gekocht en ga het deze week uitproberen. Als het te zuipen is koop ik het voortaan altijd, want dit is een absolute bodemprijs.
Mijn ontbijtkoek bij de Albert Heijn kostte 44 cent wat toch één cent duurder was dan de ontbijtkoek van de Firma Fluitenkruid. Maar nog altijd veel goedkoper dan die van Marieke Henselmans, eat your hart out Marieke!
Ik heb wat boeken van de bieb gehaald om inspiratie over goedkope recepten op te doen. De volgende week ga ik uit “Het eenvoudige kookboek” van Marjan Berk en Jeroen Krabbe een Shoarma schotel maken en uit “Vrolijk besparen” van Marieke Henselmans maak ik het brood.

Voor de komende staat er het volgende op het menu:
Vrijdag: Spaghetti met kipfilet met pestosaus.
Zaterdag: shoarmaschotel,
Zondag: biefstuk, gebakken aardappeltjes met sperzieboontjes
maandag en dinsdag : boerenkoolstamppot met verse worst.
Woensdag en donderdag: Gerookte zalm met sperziebonen en honingmosterd saus en spaghetti.

Dat is toch niet een minima-menu zou ik zo zeggen! Maar het lijstje is gebaseerd op wat ik nog in de diepvries heb liggen. En ik ben van plan om mijn halvering van mijn huishoudgeld ook na januari vol te houden. Eerst beleg ik het geld bij Cordaid voor microkredieten tegen 1.5 % per jaar. Maar per week bespaar ik zo € 50,-.  Dat is € 2.600,- per jaar en dat is toch wel serieus geld. Ik wil een kosteloze beleggingsrekening gaan openen bij Binck bank. Zij hebben een aanbieding dat je zonder provisiekosten de eerste 3 maanden voor € 200,-  kunt handelen. Ik ga wat leuke beleggingen uitzoeken. Zo kan in het vervolg i.p.v. de aanbiedingen van de Appie,  de ontwikkeling van de koers van mijn huishoudbesparingen gaan volgen. Een stuk lucratiever en ik kijk er naar uit…

Binck bank ik kom er aan!

4 opmerkingen:

 1. 25 euro voor een week is veel als je 2 euro in de planning had, maar op zich.... helemaal niet gek toch? Hier vind je ook goedkope recepten: http://www.bijstandsgerechten.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuke site met inspirerende recepten. Ik heb het brood van Marieke Henselmans gebakken vandaag. Het brood kost 0.27 en smaakt heerlijk. Alleen kon ik geen volkorenmeel vinden dus heb ik er maar wat extra havermout doorgedaan. Maar het is een prima broodje geworden.

   Verwijderen
 2. Inmiddels staat het verslag over het verdere verloop van de minima maand op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen