zaterdag 8 mei 2021

Nieuw project (of eigenlijk oud project)

 

Vorig jaar had ik maar één doel: afvallen. Maar door Corona en omdat een heleboel mensen om mij heen doodgingen ben ik dat jaar 10 kilo aangekomen!

Dat moet beter kunnen. Het is wat rustiger om mij heen, iedereen blijft tegenwoordig gewoon leven, dus tijd om in actie te komen.

Ten eerste ben ik begonnen met een leefstijlinterventieplan van Cool. Dit wordt geheel vergoed door je zorgverzekering, ook geen eigen bijdrage. (Als je BMI hoog genoeg is, maar daar heb ik geen probleem mee) Ik had me al een tijdje geleden aangemeld  bij een club die nog moest opstarten. Na 2 keer gebeld te hebben hoe het er mee stond( “Wij nemen contact met u op als we starten.”) besloot ik eens verder te zoeken en kwam uit bij een club die al bestond. Wel zo handig en ik had  3 dagen later mijn intake gesprek.


Verder ben ik nu al 3 keer bij een hypnotherapeut geweest. We hebben een hypnosesessie gedaan maar ook Rapid Eye Movement therapie. Een vriendin vroeg mij of het zo’n gezellig hippie gebeuren was, met wierook en kaarsjes. Nou, nee dus. Het is meer de nieuwe zakelijkheid, strak zwart met een Nespresso machine voor de koffie. Het geinige is dat ze ook gewoon algemene adviezen geeft. Zoals over autorijden en dat je maximaal 2 kopjes gewone koffie per dag moet drinken om je energie niveau niet te verstoren. Dat doe ik dan ook want ze is erg duur en ik wil een beetje waar voor mijn geld. Na een smaaktest á la de Consumentenbond ben ik eruit, de beste koop is decafé van de Hema. 22 cups voor 2.75, prima koffie en gewoon om de hoek verkrijgbaar, je hoeft er niet voor naar zo’n Nespresso winkel in de stad. Doordat ik minder gewone koffie drink, heb ik minder last van energiedips en hoef ik die niet meer met zoetigheid op te lossen. Dat is dan weer mooi meegenomen. Ik ga er nog 1 keer heen om het dan te hebben waarom ik altijd zo’n haast heb. Ik ben benieuwd met wat voor een tips ze dan komt. Daarna vind ik het wel mooi geweest want ze is wel een beetje te prijzig om het gewoon over koetjes en kalfjes te hebben. Anders zou ik gewoon de rest van het jaar iedere vrijdag bij haar op de stoep staan.


Ook heb ik op aanraden van mijn oude diëtiste het boek Mindfull afvallen gekocht. Een 8 weeks programma en daar kan ik mooi mee aan de gang voordat het Cool programma echt van start gaat. Het is niet zo’n heel spectaculair boek, maar er staan veel oefeningen in. Ik ben nu bij week 3 en het verschil is dat ik nu de oefeningen voor de verandering ook eens echt doe. En niet alleen maar de oefeningen lees. Dus ik eet nu gewoon aan tafel in plaats van voor de t.v. En ik heb kleine borden gekocht omdat je dan wel 20% minder eet.

Bij het intake gesprek van Cool heb ik ook huiswerk meegekregen. Ik moet weer op de crosstrainer gaan staan die een beetje in de hoek van de studeerkamer staat te verstoffen. Nu heb ik wel een beetje een stok achter de deur nodig. Ik had veel plezier beleefd aan de Hadrianus Wall challenge. Nu doe ik dus de Mount Everest op de crosstrainer. Ik moet iedere week 20 minuten op de crosstrainer staan om over een jaar aan de top te staan.


Nou je ziet het, op alle fronten heb ik de aanval ingezet. Ik hoop dan ook op een beter resultaat als vorig jaar.  Dat moet ook wel, of ik moet dit jaar 15 kilo aankomen.

 

8 opmerkingen:

 1. Goed bezig hoor, ik wil er ook nog 20 kg af hebben. Best lastig, maar ik kom er wel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel succes met het afvallen, het is een kwestie van een lange adem, dus je komt er wel, net als ik er wel ga komen. als we maar niet opgeven en gewoon gestaag betere gewoontes aanleren.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Firma Fluitekruid20 mei 2021 om 13:28

  Hee, wat goed dat je er weer de beuk in gooit. Ik ook, ik was ook flink troostvoer aan het binnenwerken, vanwege de vele overlijdens en corona.
  Begin nu ouwe wijven-kwalen te ontwikkelen als artrose, en het leek er zelfs even op dat ik diabetes had. Dat laatste bleek uiteindelijk toch mee te vallen, maar de schrik was genoeg om me weer aan het sporten en het groenvoer te krijgen. Weinig vlees en koolhydraten, wel veel vette vis, soep en salade. Voel me er een stuk vitaler door.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje, dat is flink schrikken als je denkt dat je diabetes hebt. Maar het helpt wel om het roer om te gooien. Gelukkig heb ik nog geen diabetes. Ik wil ook minder vlees gaan eten. Ik eet al 2- 4 dagen per week vegetarisch. Maar ik eet op de andere dagen vaak rood vlees. Niet zo best dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik eet sinds een paar maanden ook 4 à 5 dagen in de week geen vlees (wel af en toe vis). Het is me nog nooit zolang gelukt om dit vol te houden! Dus een paar weken geleden ging ik een stapje verder, vond ook dat ik in het weekend nog te vaak rood vlees at, dat is nu voornamelijk kip geworden. Ik drink geen suiker meer in mijn koffie, eet minder koolhydraten, en ben meer gaan sporten. We zwemmen elke week in het buitenbad, had nooit gedacht dat ik dat nog eens zou doen, met deze temperaturen. Het water is wel 23 graden, maar voor een watje als ik is het een enorme mijlpaal.

   Verwijderen
  2. Als we zo doorgaan kunnen we volgend jaar een triatlon houden!

   Verwijderen
 5. Goede stappen! Ik hoop dat het je dit keer lukt. Ik was supergoed bezig, maar het ging mis toen ik anderhalve maand een drukke freelanceklus had, toen kon ik alleen maar koffie drinken en stress en moeheid met eten dempen. Ik ben maar liefst 9 kilo aangekomen in anderhalve maand, dat is toch wel een medaille waard. Bijna klaar nu met die klus, vanaf 1 juni moet het weer anders want ik raak zo teleurgesteld in mezelf.

  BeantwoordenVerwijderen