zaterdag 12 december 2020

Waarom Van Halen geen bruine M&M's wil

 

Op mijn filosofische cursus hoorde ik over de liefdesladder van Plato.

De ladder is als volgt opgebouwd:

1.      1.  Je bent verliefd op iemand

2.      2.  Je realiseert je dat je valt op een bepaald type mensen, qua uiterlijk

3.       3. Je realiseert je dat je je aangetrokken voelt tot een  bepaald karkatertrek.

4.      4.  Deze karakter trek wijst eigenlijk op een verlangen bij jou dat je vervult wilt zien.

5.       5. Je gaat dit verlangen op een andere wijze invullen, buiten de liefde.

 

Nou, ik vond dat wel een leuk spelletje en ik kwam erop uit dit verlangen het best viel samen te vatten als: Rebels. Dus ik dacht: ik ga daar eens in de bibliotheek op zoeken en kijken waar ik op uitkom.

Mijn zoekopdracht leverde slechts boeken op over magische draken en rebellenlegers.

 


Dus een nieuw woord gezocht: Dwarsdenker en daar eens op gezocht.

Nu kwamen er wel een aantal interessante boeken op de zoeklijst. Zodoende ging ik :

Think like a freak lezen.

 

Het was een leuk boek. Er stond ook het verhaal over Van Halen. Een aantal jaar geleden kwam naar buiten dat zij in hun contract hadden staan dat als ze kwamen optreden er een schaal M&M’s moest klaarstaan, maar de bruine moesten eruit zijn gehaald.Wat een diva gedrag, dat dacht ik indertijd, en de pers viel ook over ze heen. Maar de reden dat zij dit in hun contract hadden werpt er een ander licht op. Hun contract is heel uitgebreid en gaat voornamelijk over de eisen waar de elektra aan moet voldoen. Ze hebben een giga lichtshow en speakers en de hele rattaplan. Ze willen niet geëlektrocuteerd worden bij een optreden dus omschrijven ze heel precies waar de elektrische installatie moet voldoen. Daarnaast willen ze nog een krat bier wat broodjes en die schaal met M&M’s dus. Als ze dan binnenkomen bij een zaal waar ze gaan optreden en ze zien een schaal M&Ms met de bruine er nog in, dan weten ze dat het contract niet goed gelezen is. En geven ze opdracht om de  elektra te gaan controleren.

 


Een ander verhaal dat er in staat gaat over de  emails in je spam. In een mailtje vol spelfouten staat dat je een miljoen erft van een tante uit Namibië.  Daar trapt toch niemand in. Inderdaad bijna niemand, maar die ene stakker op de miljoenen mails die ze uitdoen, die zo naïef is om er wel in te trappen is enorm goedgelovig. En die persoon willen ze hebben. Niet personen die na een tijdje toch afhaken omdat ze het niet vertrouwen. Nee, de echt enorme sukkels willen ze. Daarom zetten ze er expres taalfouten in.

 Wat een grappige verhalen, maar hoe het nu verder moet met Plato's liefdesladder?

5 opmerkingen:

 1. Ah het verlangen vervullen buiten de liefde....dat wordt dan zelfliefde.
  De liefdesladder van PLato...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je mag ook aardig zijn voor jezelf en je verlangen naar geborgenheid of avontuur zelf vervullen. Dat neemt de spanning van de liefde ook een beetje weg. Anders leg je de lat wel erg hoog voor je partner.

   Verwijderen
 2. Wat een leuk verhaal van die M&M’s.
  En je valt dus op rebelse dwarsdenkers. Volgens mij bedoelt Plato dat je je behoefte aan rebellie niet in een man moet zoeken, maar dat je zelf die rebel moet zijn? Daar heb je geen boeken bij nodig. Ik vond jongens met legerkistjes en zwarte zonnebrillen en leren jacks mega-interessant, vooral als ze van goeie muziek hielden, en als je met ze kon lachen. Toen het me niet lukte om die te strikken, besloot ik zelf maar die persoon te worden. Dat beviel me goed, en bijkomend voordeel was dat ik toen meteen vaker dit type tegenkwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja, nou lijkt het vooral over imago en kleding te gaan, maar daar zaten natuurlijk karaktertrekken achter: tegendraads, stoer maar ook vriendelijk, gevoel voor humor.
  Muzieksmaak en politieke voorkeur zijn op zich geen karaktertrekken, maar zeggen wel veel over een persoon.
  Al leerde ik later dat politiek correcte types je vreselijk kunnen laten zakken, en rechtse figuren die van Frank Bauer houden er dan ineens voor je zijn, als je het moeilijk hebt. Maar daar kom je vanzelf achter. ‘Leef je vragen’ , die was geloof ik van Emerson, maar past goed bij dit verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jawel tegendraads dus. dat trekt je aan. Maar die aantrekkings kracht zul je ook vinden op andere vlakken, bij boeken, kunst en films.
  Ik viel op types met spannend haar. Maar dat zijn dus ook mensen die niet meelopen met de massa, maar voor zichzelf denken. Zelf heb ik eigenlijk een heel normaal kapsel. Nu ja, vroeger ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen