maandag 29 juni 2015

Alweer langs dat tuinpad van mijn vader, op en neer, op en neer.

Vandaag liep ik er weer, langs het laantje. Deze keer had mijn moeder een afspraak met de makelaar om het huis te verkopen.

Maar deze keer zong ik ronduit en met volle borst: `En langs het tuinpad van mijn vader, waar eens de hoge bomen staan…. ` En deze keer werd ik er niet verdrietig van. Ik ging foto´s maken, tot mijn camera opnieuw opgeladen moest worden, zodat ik dit laantje ook aan mijn, tegenwoordig digitaal fotoarchief kan toevoegen.

Kijk het is een leuk laantje, met hoge bomen. Maar het gras met de bloemen is net gemaaid, zoals je ziet.

En er zijn plekken om een meidenclubhuis te beginnen, en daar hoef je niet zoveel voor te doen.

En er is een groot meer om op te surfen of om te zeilen...


We lijken eigenlijk wel gek om dit huis te verkopen. Gelukkig ging het gesprek met de makelaar goed. Ik moet zeggen dat ik deze ochtend Tibetaanse Gebedsvlaggetjes had opgehangen en een bedrag had overgemaakt aan de Dalai Lama. Wellicht heeft  dit geholpen.


Mijn moeder krijgt een leuk huisje met een tuin buiten en een tropische binnentuin. Het huis staat in het dorp en dat maakt mij natuurlijk ook vrolijk. Nu ga ik met mijn moeder de sleutel halen op 2 juli, maar ik had mij opgegeven voor een Workshop straatfotografie op donderdag 2 juli van 9.30-12.30 aan de Heemraadssingel 275-277 te Rotterdam.  De cursus is al betaald. Dus als nog iemand zin heeft om in mijn plaats naar deze  cursus te gaan, dan kan dat kosteloos. Je gaat met eigen camera de straat op om te fotograferen. 

4 opmerkingen:

 1. Mooi hé, hoe je met wat ceremonie verdrietige gevoelens kunt ombuigen naar iets vrolijks... En het is inderdaad een leuk laantje, lekker rustig.

  Zo'n cursus lijkt me best leuk, maar ik heb zo'n drukke tijd achter de rug dat ik blij ben dat ik even een dag niks hoef. Heb jij ook het idee dat er gewoon teveel leuke dingen te doen en te leren zijn op de wereld, en dat een week uit tien dagen zou moeten bestaan, in plaats van zeven?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik heb ook veel te weinig tijd, vooral in het weekend is er zoveel te doen. Deze zondag wou ik eens naar die Zomerzondag in Rotterdam, maar ik koos toch voor een IVN excursie in Wassenaar. Op de terugweg kwam ik langs de open dag van de Kikkervallei. Dat was ook leuk geweest, als ik het van tevoren had geweten. Toen ik thuiskwam zag ik op TV West dat het Parkpop was. Ohhh, dat had ik niet in mijn agenda gezet! Maar ja, je kunt niet alles op een dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die workshop Straatfotografie heb jij niet meer nodig, met die foto's van het nostalgische laantje. Ik hoop dat je moeder het naar haar zin gaat krijgen in haar nieuwe huisje.

  BeantwoordenVerwijderen