dinsdag 24 maart 2015

Venetië voor wie het eerder niet kon lezen

Vandaag zou ik helemaal geen blog schrijven, ik zou lekker in Venetië zitten. Maar woensdagmiddag kreeg ik om half vier  een e-mail dat mijn vlucht was geannuleerd. Ik zat op mijn werk, maar ik kon mij niet langer concentreren, nam het laatste uur vrij en ging naar huis om de KLM te bellen hoe ze dit nu op gingen lossen GRR

Na wat heen en weer gepraat, ( kunt u een dag eerder vliegen: no, no, no. Wilt u s’avonds aankomen: no, no, no) kreeg ik een nieuwe vlucht naar Venetië met een overstap in Marseille. Ik was als een kind zo blij, ook al duurde de vlucht nu 2 uur langer dan de heenreis. Maar ja, er was een staking in Italië

Maar de volgende dag werd om 18.30 uur deze vlucht ook geannuleerd. GRR. Weer moest ik onderhandelen, maar deze keer verloor ik een dag. Nu vlieg ik morgen, gelukkig wel business
Class. Toch nog iets aan overgehouden.

Dus vandaag, had ik een vrije vakantiedag, maar was ik niet op vakantie. Ik dacht, we maken er een vakantiedag van, ik had immers vakantie, en ga naar Amsterdam: Het Venetië van het Noorden. Ik huur daar een fiets en ga de oostelijke eilanden verkennen, neem een broodje op de Dappermarkt, langs het Allard Pierson museum. Scoor nog eten voor vanavond bij Marks en Spencer. En op tijd weer naar huus.Kom ik bij de fietsverhuur op het station, heb ik geen mogelijkheden om fietsen te huren meer op mijn ov-kaart. Ik ben de ov-chip laatst verloren en heb een vervangende kaart gekregen, waar alle produkten op zouden staan. Dus ik denk, slecht geregeld maar dat regel ik zelf even bij een automaat. Nee, hoor niets bekend. Ik naar de balie: Alles voor uw OV Chip. Ik vragen waarom ik geen fiets kan huren. Antwoord: nee mevrouw, ov-fietsen zijn dan nooit gekoppeld al zeggen ze van wel. Ik weet ook niet hoe dat moet. Ik zal u een telefoonnummer geven, oh ik kan het niet vinden, u zult het zelf uit moeten zoeken. Hoezo, alles voor uw ov kaart? GRRRR 

Nou lekker dan, kan ik geen fiets huren. 
Dus maar meteen naar het museum. Kom ik daar, heb ik mijn museumjaarkaart niet bij me. GRRR Want ik ging naar het buitenland, en dan gooi ik alle passen die ik niet nodig heb uit mijn portemonee. Entree, was 10 euro. De dame achter de kassa troostte mij door te zeggen dat ik het kon zien als een donatie aan het museum, waardoor zij haar baan kon behouden. Dus ik gooide het met haar op een akkoordje, door af te spreken dat ik dit als gift voor goede doelen in mijn boekhouding ging verantwoorden.

Ik mocht wel gratis mee met een tour door het museum, over wapens in de oudheid, wat verrassend genoeg, erg leuk was. Dat viel weer mee. Weer inspiratie voor oplossingen voor de wereldvrede, en ook nog een donatie gedaan, deze dag kon als Random Act of Kindness in de boeken. Ook de 10 ingerichte museumzalen van De Wereld Daait Door waren erg spannend. Daarna kwam ik nog op een boekenmarkt terecht en bij de Engelse boekenwinkel. Maar ik heb thuis nog veel boeken te lezen, en vanmorgen nog een luistercursus ken uzelf gereserveerd, dus ben ik maar niet ingegaan op het aanbod.  Een patatje gehaald bij de 3e patatzaak van Nederland. Daarna naar Marks en Spencer gegaan en eten gehaald en naar huis.

Thuis aangekomen heb ik post van de creditcard diefstal: U heeft het fraudeformulier niet terug gestuurd dus u krijgt het geld niet terug. Ik heb nooit een fraudeformulier gekregen, laat staan 2 aanmaningen, dus ze zijn helemaal gestoord. Ik bellen, het gaat goedkomen maar het is even een raadsel waarom ik de fraudeverklaring nooit heb ontvangen en de 2 aanmaningen ook niet. Een Amerikaans bedrijf heeft mij een brief gestuurd dat bij hun de creditcard gegevens zijn gestolen, en dit heb ik doorgegeven aan de ING, maar  zij hebben blijkbaar hun zaken niet op orde. Maar even bellen met de heren GRRR.

Op mijn antwoordapparaat vond ik het volgende bericht: U heeft een 2 jarig abonnement besteld op Genoeg, maar het gratis boek erbij is niet meer leverbaar. Neem even contact op. Bel je terug, krijg je een antwoordapparaat. GRRR, vrijdagmiddag 14.30 uur!!! En dan zijn ze niet meer bereikbaar?

Dan maar bellen over mijn ov fiets, maar ook deze zetten mij in de wacht GRRR. 

Ik zit nu lekker met een wijntje het boek Passie voor Venetië te lezen. Vorig jaar las ik dit boek ook toen ik daar was, en dat heeft mijn reis veraangenaamt. De schrijver weet echt zijn liefde voor Venetië op je over te brengen. En ik kan niet wachten tot ik er morgen weer ben.


Ik hoop dat ze niet weer afzeggen. Anders ga ik morgen weer naar Amsterdam, met museumkaart en huur ik een ov-fiets!

1 opmerking:

  1. Wat een onvoorstelbare pech allemaal! Ik hoop dat je uiteindelijk in Venetie beland bent en je alle stress weer van je schouders hebt kunnen laten afglijden.

    BeantwoordenVerwijderen